MyBB Community Forums

Full Version: Login modal and dropdown problems
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Hello.

After latest update I have got an problem with my forum. When pressing on the login, the modal that comes up is not wright able.
Second problem (admin is logged in, so I can use and see the forums problem), is the dropdown menu on user side. When pressing on users picon, me as admin for example, normally I get a dropdown menu where I can go to ac, pm and so on, that menu are not working anymore.

Did do a search here in this forum, where one had a simmular problem, and he/she changed the js to a lower number, that did not make any positive changes on my forum.

I'm using bootstrap on some parts on the forum, also on the login and dropdown. 
Did try to use the latest bootstrap, that did not help.


Hope someone can give me some tips and help to solve this problem.

site url:  https://hd4um.com

Here are some of the code i'm using

header_welcomeblock_member

<div class="dropdown">
  <span id="User-dropdown" role="button" data-toggle="dropdown" data-target="#" href="#">
         <img src="{$mybb->user['avatar']}" alt="{$mybb->user['username']}" class="avatar" />
     Hei, {$mybb->user['username']}
  </span>
  <ul class="dropdown-menu" role="menu" aria-labelledby="User-dropdown">
     <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=profile" title="Profile"><span class="glyphicon glyphicon-user"></span> View Profile</a></li>
     <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/usercp.php" class="usercp"><span class="octicon octicon-settings"></span> {$lang->welcome_usercp}</a></li>
     {$modcplink}
     {$admincplink}
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=logout&amp;logoutkey={$mybb->user['logoutkey']}" class="logout"><span class="octicon octicon-sign-out"></span> {$lang->welcome_logout}</a></li>
     <li class="divider"></li>
 <li><a href="#" onclick="MyBB.popupWindow('{$mybb->settings['bburl']}/misc.php?action=buddypopup', null, true); return false;"><span class="octicon octicon-heart"></span> {$lang->welcome_open_buddy_list}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=getnew"><span class="glyphicon glyphicon-list-alt"></span> {$lang->welcome_newposts}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=getdaily"><span class="octicon octicon-file-directory"></span> {$lang->welcome_todaysposts}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/private.php" data-toggle="tooltip" data-placement="right" title="{$lang->welcome_pms_usage}"><span class="octicon octicon-inbox"></span> {$lang->welcome_pms}</a></li>
  </ul>
</div>
header_welcomeblock_member
<div class="dropdown">
  <span id="User-dropdown" role="button" data-toggle="dropdown" data-target="#" href="#">
         <img src="{$mybb->user['avatar']}" alt="{$mybb->user['username']}" class="avatar" />
     Hei, {$mybb->user['username']}
  </span>
  <ul class="dropdown-menu" role="menu" aria-labelledby="User-dropdown">
     <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=profile" title="Profile"><span class="glyphicon glyphicon-user"></span> View Profile</a></li>
     <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/usercp.php" class="usercp"><span class="octicon octicon-settings"></span> {$lang->welcome_usercp}</a></li>
     {$modcplink}
     {$admincplink}
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=logout&amp;logoutkey={$mybb->user['logoutkey']}" class="logout"><span class="octicon octicon-sign-out"></span> {$lang->welcome_logout}</a></li>
     <li class="divider"></li>
 <li><a href="#" onclick="MyBB.popupWindow('{$mybb->settings['bburl']}/misc.php?action=buddypopup', null, true); return false;"><span class="octicon octicon-heart"></span> {$lang->welcome_open_buddy_list}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=getnew"><span class="glyphicon glyphicon-list-alt"></span> {$lang->welcome_newposts}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=getdaily"><span class="octicon octicon-file-directory"></span> {$lang->welcome_todaysposts}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/private.php" data-toggle="tooltip" data-placement="right" title="{$lang->welcome_pms_usage}"><span class="octicon octicon-inbox"></span> {$lang->welcome_pms}</a></li>
  </ul>
</div>

header_welcomeblock_guest_login_modal
<tr>
 <td class="trow1" width="25%"><strong>{$login_username}</strong></td>
<td class="trow1"><input name="quick_username" id="quick_login_username" type="text" value="" class="textbox initial_focus" /></td>
</tr>
<tr>
<td class="trow2"><strong>{$lang->password}</strong></td>
<td class="trow2">
<input name="quick_password" id="quick_login_password" type="password" value="" class="textbox" /> <a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=lostpw" class="lost_password">{$lang->lost_password}</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1">&nbsp;</td>
<td class="trow1 remember_me">
<input name="quick_remember" id="quick_login_remember" type="checkbox" value="yes" class="checkbox" checked="checked" />
<label for="quick_login_remember">{$lang->remember_me}</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow2" colspan="2">
<div align="center"><input name="submit" type="submit" class="button" value="{$lang->login}" /></div>
</td>
</tr>
For the login your CSS is messed up try adding this to your CSS file
.topmenu #user_panel {
position: absolute;
z-index: 1050;
}
Quote:TypeError: Bootstrap's dropdowns require Popper.js (https://popper.js.org/)

[Google search results]
<script src="{$mybb->asset_url}/images/HD4UMStyle/all.js"></script>
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js"></script>
<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/popper.js/1.14.7/umd/popper.min.js"></script>
<script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.3.1/js/bootstrap.min.js"></script>[/php]
Changed this in headerinclude. Does see the "hidden menu", get an error at portal.php, and the login is not working. Strange. Hope someone can guide me a bit
Looks like you're getting this error in console:
Uncaught TypeError: $(...).popupMenu is not a function
    at (index):467

As for the login box not working I provided you a fix for that:

(03-23-2019, 11:22 AM)Veryard Wrote: [ -> ]For the login your CSS is messed up try adding this to your CSS file
.topmenu #user_panel {
position: absolute;
z-index: 1050;
}
Veryard. The CSS did fix the login part. Have seen the error popupMenu is not a function, but have no idea how to fix it. Guess it's something with mybb codes craching with bootraps codes, but not shore
Looks like it's an error on the portal, so you're missing the js file that has the code for the popupMenu on the portal.
Seems like it is an problem with multipage. Got the same error on pages where there is multipage, or multipage.jump problem.

Any idea?
(03-23-2019, 09:23 AM)BaggerHD Wrote: [ -> ]Hello.

After latest update I have got an problem with my forum. When pressing on the login, the modal that comes up is not wright able.
Second problem (admin is logged in, so I can use and see the forums problem), is the dropdown menu on user side. When pressing on users picon, me as admin for example, normally I get a dropdown menu where I can go to ac, pm and so on, that menu are not working anymore.

Did do a search here in this forum, where one had a simmular problem, and he/she changed the js to a lower number, that did not make any positive changes on my forum.

I'm using bootstrap on some parts on the forum, also on the login and dropdown. 
Did try to use the latest bootstrap, that did not help.


Hope someone can give me some tips and help to solve this problem.

site url:  https://www.solitarioanello.com/
Here are some of the code i'm using

header_welcomeblock_member

<div class="dropdown">
  <span id="User-dropdown" role="button" data-toggle="dropdown" data-target="#" href="#">
         <img src="{$mybb->user['avatar']}" alt="{$mybb->user['username']}" class="avatar" />
     Hei, {$mybb->user['username']}
  </span>
  <ul class="dropdown-menu" role="menu" aria-labelledby="User-dropdown">
     <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=profile" title="Profile"><span class="glyphicon glyphicon-user"></span> View Profile</a></li>
     <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/usercp.php" class="usercp"><span class="octicon octicon-settings"></span> {$lang->welcome_usercp}</a></li>
     {$modcplink}
     {$admincplink}
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=logout&amp;logoutkey={$mybb->user['logoutkey']}" class="logout"><span class="octicon octicon-sign-out"></span> {$lang->welcome_logout}</a></li>
     <li class="divider"></li>
 <li><a href="#" onclick="MyBB.popupWindow('{$mybb->settings['bburl']}/misc.php?action=buddypopup', null, true); return false;"><span class="octicon octicon-heart"></span> {$lang->welcome_open_buddy_list}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=getnew"><span class="glyphicon glyphicon-list-alt"></span> {$lang->welcome_newposts}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=getdaily"><span class="octicon octicon-file-directory"></span> {$lang->welcome_todaysposts}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/private.php" data-toggle="tooltip" data-placement="right" title="{$lang->welcome_pms_usage}"><span class="octicon octicon-inbox"></span> {$lang->welcome_pms}</a></li>
  </ul>
</div>
header_welcomeblock_member
<div class="dropdown">
  <span id="User-dropdown" role="button" data-toggle="dropdown" data-target="#" href="#">
         <img src="{$mybb->user['avatar']}" alt="{$mybb->user['username']}" class="avatar" />
     Hei, {$mybb->user['username']}
  </span>
  <ul class="dropdown-menu" role="menu" aria-labelledby="User-dropdown">
     <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=profile" title="Profile"><span class="glyphicon glyphicon-user"></span> View Profile</a></li>
     <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/usercp.php" class="usercp"><span class="octicon octicon-settings"></span> {$lang->welcome_usercp}</a></li>
     {$modcplink}
     {$admincplink}
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=logout&amp;logoutkey={$mybb->user['logoutkey']}" class="logout"><span class="octicon octicon-sign-out"></span> {$lang->welcome_logout}</a></li>
     <li class="divider"></li>
 <li><a href="#" onclick="MyBB.popupWindow('{$mybb->settings['bburl']}/misc.php?action=buddypopup', null, true); return false;"><span class="octicon octicon-heart"></span> {$lang->welcome_open_buddy_list}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=getnew"><span class="glyphicon glyphicon-list-alt"></span> {$lang->welcome_newposts}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/search.php?action=getdaily"><span class="octicon octicon-file-directory"></span> {$lang->welcome_todaysposts}</a></li>
 <li><a href="{$mybb->settings['bburl']}/private.php" data-toggle="tooltip" data-placement="right" title="{$lang->welcome_pms_usage}"><span class="octicon octicon-inbox"></span> {$lang->welcome_pms}</a></li>
  </ul>
</div>

header_welcomeblock_guest_login_modal
<tr>
 <td class="trow1" width="25%"><strong>{$login_username}</strong></td>
<td class="trow1"><input name="quick_username" id="quick_login_username" type="text" value="" class="textbox initial_focus" /></td>
</tr>
<tr>
<td class="trow2"><strong>{$lang->password}</strong></td>
<td class="trow2">
<input name="quick_password" id="quick_login_password" type="password" value="" class="textbox" /> <a href="{$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=lostpw" class="lost_password">{$lang->lost_password}</a>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1">&nbsp;</td>
<td class="trow1 remember_me">
<input name="quick_remember" id="quick_login_remember" type="checkbox" value="yes" class="checkbox" checked="checked" />
<label for="quick_login_remember">{$lang->remember_me}</label>
</td>
</tr>
<tr>
<td class="trow2" colspan="2">
<div align="center"><input name="submit" type="submit" class="button" value="{$lang->login}" /></div>
</td>
</tr>

Hi,
I experience the same bug in mybb, I'm a new user of this cms so have a little expririence with the soft.
Unfortunately BaggerHD's and Veryard's suggestions haven't move me closer to solve the issue

I dont think it may be a bootstrap since I dont even use it. waiting for any other useful suggestion
thank you all in advance
I have seen this bug but still not find solution
Pages: 1 2