MyBB Community Forums

Full Version: Dutch translation [Nederlandse vertaling]
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
Nederlandse taalpakket voor MyBulletinBoard
Dutch language pack for MyBulletinBoard

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2008, versie 4005a voor MyBB 1.2.14


Deze discussie bevat de laatst beschikbare informatie over het Nederlandse taalpakket voor MyBulletinBoard.


Wat?
MyBulletinBoard is, dankzij de hulp van vele vrijwilligers, beschikbaar in een keur aan verschillende talen. Ook de Nederlandse taal is beschikbaar: u kunt zo uw exemplaar van MyBulletinBoard geheel weergeven in de Nederlandse taal. Voor bezoekers van uw discussiebord, die wellicht de Engelse taal niet altijd goed beheersen, kan dit een drempel voor het gebruik van uw discussiebord wegnemen.


Wie?
De Nederlandse vertaling wordt hoofdzakelijk gemaakt door Tochjo. De vertaling wordt echter door een groep anderen (zowel Vlamingen, zoals Kryptonate en Smethead, als Nederlanders, zoals MenthiX) intensief gecontroleerd op fouten. Waar nodig worden verbeteringen aangebracht en suggesties in overweging genomen. Dit alles zorgt ervoor dat de vertaling die tot uw beschikking staat, van een zo goed mogelijke kwaliteit is.


Waar en hoe?
Het Nederlandse taalpakket voor MyBulletinBoard is hier te downloaden (alleen voor MyBB 1.2; gebruikt u een oudere versie, werk dan eerst uw versie van MyBB bij naar versie 1.2):
[Image: paperclip.gif] mybb_dutch_lang_4005a.zip
(Voor andere bestandsformaten dan .zip kunt u op deze pagina terecht.)

Wanneer u het bestand heeft gedownload, zult u het moeten uitpakken om de inhoud te kunnen bekijken. De laatste versies van Windows bevatten een ingebouwd hulpprogramma om dit te doen. Mocht u dit niet hebben, dan kunt u een programma als 7-Zip gebruiken. Zodra u het archiefbestand heeft uitgepakt, kunt u het bestand leesmij.html openen. Daarin vindt u meer informatie over het installeren van de Nederlandse vertaling op uw exemplaar van MyBulletinBoard.


En dan?
In het eerdergenoemde leesmijbestand vindt u alle informatie die u nodig heeft om het u en de leden van uw discussiebord zo gemakkelijk mogelijk te maken de Nederlandse vertaling te gebruiken. Zodra u dit eenmaal gedaan heeft en de Nederlandse vertaling eenmaal aan uw exemplaar van MyBulletinBoard is verbonden, hoeft u niets meer te doen.


En toch...
Hoewel u verder niets meer hoeft te doen, bestaat er de kans dat u uw mening wilt geven, fouten wilt doorgeven of over iets anders contact wilt opnemen met de vertalers. Dat kan. Deze discussie is bedoeld om uw opmerkingen, fouten, suggesties en klachten in te plaatsen. Laat ons weten wat u kwijt wilt: met uw hulp maken wij zo mogelijk een nog betere vertaling!


Tom Huls
Nederlandse vertaler
Medewerker van MyBulletinBoard
Wanneer mogen we ons verwachten aan de update van het languagepack?
Taalpakket voor MyBB 1.2 (gebruikersdeel) nu ook beschikbaar, zie eerste bericht. Vertaling voor BeheerdersCS volgt zo snel mogelijk.
Bedankt. Big Grin
Bedankt Wink
Hoe ver sta je met de vertaling?
Wrom alle "last" op de schouders van 1 persoon legge? Vertaal hetzelf als je het sneller wilt.
LeX- Wrote:Wrom alle "last" op de schouders van 1 persoon legge? Vertaal hetzelf als je het sneller wilt.

Dit is toch geen verwijt? En ook niet aandringen. Was gewoon even informeren.
Tochjo, kan je ons die informatie al bezorgen? Toungue
Oh ja, tuurlijk Toungue

De vertaling voor het BeheerdersCS zal morgen wel bijna klaar zijn, waar bijna betekent dat alles vertaald is met uitzondering van het gedeelte Board Settings/Bordinstellingen. In eerdere versies was het niet mogelijk te vertalen. Nu wel, maar aangezien het behoorlijk veel is en het vertalen daarvan iets ingewikkelder is dan het vertalen van de rest van MyBB, kan ik dat niet voor morgen afkrijgen (er liggen nog een hoop te maken opdrachten op mij te wachten...).

Wanneer ik dat afheb, weet ik nog niet; iedereen die dolgraag een vertaling daarvoor wil, kan natuurlijk zelf aan de slag gaan (zie het gedeelte 'Translation instructions for settings and setting groups' in /inc/languages/english/admin/settings.lang.php voor informatie over hoe te vertalen) Wink
Pages: 1 2 3 4 5 6