MyBB Community Forums

Full Version: karakter sorunum
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
bılıyorum bu konu 50 defa acıldı ama benımkı cok farklı

konu baslıklarında cevap yazdıgımızda (((inÅ� olur abi))) bu gibi karakter hataları alıyorum veri tabanını ben sıfıdan kurdum yanı 1.2 de n gecıs yapmadım.

birde sole bi durum var phpmyadmın dekı tablolara bakıyorum başlardakı utf8 sonlardakıler latın5 bu nası iş anlamadım benım kurdugum kurulum dosyası latın 5 ti utf8 nası girdi araya
yardımlarıznızı beklıyorum tesekkurler..

5.000 konu 5.000 uyem var nası sıfıra inim
nolur bı bılen varsa......
[Image: adszzm9.jpg]
forumu sifirdan mi kurdunuz yani??
eğer sıfırdan kurduysanız latin değil utf paket kullanmalısınız.
mybb destek 1.4 kuracagım zaman bu paket vardı ben bunu kurdum sonradan bole bişey başıma geldi sizce forumu sıfırlamaktan baska bi çare yok mudur
http://www.mybbturkiye.com/mybb-1-4-2-tu...14074.html

buradan utf8 paketi indirirsen herhangi bir sorun yaşamazsın.
benım forum zaten kurulu 5000 uye 5000 konu var ben bunları kurtarmak istıyorum bı cozum yok muu latın e devam etsem de olurr.
pardon ben yanlış anlamışım durumu.özür dilerim.
konuya hızlı cevaptan cevap yazılınca mı karakter hatası veriyor?
sanırım ole
anladım..Dragonfever bu sorunu 2 dosyada değişiklikler yaparak çözmüştü ve "ajax çözüm" olarak yayınlamıştı mybbdestek.com'da.o dosyalar bende yok maalesef.elinde olan biri paylaşırsa sorununuz çözülecektir.
cık tesekkur ederim bi denicem
sıfırdan kurulum yaptım ve utf kurdum demişsin ama içine yedek atmışsın o nedenle tabloların bazıları latin5 bazıları ise utf. tam olarak emin değilim ama tabloların caps ta görünen kısmına göre utf olan tablolar okadar da gerekli tablolar değil. latin tablolarını yedekleyip ve isimlerini bir kenara not edip, mtr den indirebileceğin latin geçiş paketini kullanarak taze bir (latin 5 kendisi iso-8859-9 olarak geçer kurulum paketinde) kurulum yap (latin tabloları yedeklediğin için temiz bir db ye kur.) ardından bu içi bomboş olan forumun veritabanına gir phpmyadmin den ve yedeklediğin ve ismini kaydettiğin tabloları bu yeni kurulumdan sil. yani bide örnek vereyim bukadar kompleksli bişi yaptırıyoken sana...:
mybb_forums tablosu latin 5 bu nedenle yedeklediğin tablolardan biri olucak. sonra sıfırdan kurduğun latin5 foruma ait db ye girip phpmyadminden boş olan mybb_forums tablosunu siliceksin. yerine de yedek aldığın mybb_forums u yükliceksin. böylece bütün veritabanın düzgün bir şekilde latin 5 olucak.

======================================================

daha basit bir çözüm istersen forumun gerçekte utf olmadığı için ayarlardan xmlhttp yi kapalı konuma getir ve eğer dorumda kullandığın dil dosyaları da utf ise inc/lang/turkish.php dosyasını aç burada utf-8 yazan kısmı iso-8859-9 olarak değiştir. hiçbir sorunun kalmicaktır. ama yol yakınken üstte anlattığımı yap derim çünkü db de tablo kullanan eklentiler kullanmaya başlarsan örn. teşekkür eklentisi gibi forumun gerçekte latin olduğundan ama utf üzerinde çalıştırdığından içeriği utf olan tablolar oluşturucaktır. ve bu tablolardaki bilgiler foruma geri çağrıldığı için ileride sorun yaşama ihtimalin yüksek.
Pages: 1 2