Poll: Wat vind je ervan als er een Nederlands support forum komt voor MyBB
You do not have permission to vote in this poll.
Ik vind het een goed idee.
0%
0 0%
Ik vind het een goed idee en ik zal zeker komen
0%
0 0%
Ik vind hem geen goed idee
0%
0 0%
Ik vind het geen goed idee maar kom toch.
0%
0 0%
Total 0 vote(s) 0%
* You voted for this item. [Show Results]

Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nederlands support forum
#1
Hey,

Ik ben van plan om een Nederlandse support website te maken voor Mybb. Zal dit denkje een goed idee zijn en/of kom je ook?

Graag stemmen in de poll die bij dit topic zit.

Alvast bedankt
De Moderators hier krijgen dezelfde rang (misschien hoger) en sommige andere goed helpen mensen hier krijgen dan ook een betere rang.
#2
Persoonlijk ben ik er niet meteen een voorstander van.

Uiteindelijk is hier gewoon een Nederlandse afdeling voor mybb support waar ook de mensen die het forum ontwikkelen op aanwezig zijn, waardoor je veel snellere en nauwkeurige info krijgt.
En hier komen al automatisch veel mensen doordat het de officiële website is en op Nederlandstalig vlak is het ook al niet meteen superdruk, dus ik denk als je dan nog meer gaat opsplitsen dat je uiteindelijk niet meer weet (beginnende mensen) waar ze nog informatie kunnen vinden.

Het is nu al op diverse fora zoeken en aanmelden voor plugins en zelf vind ik dan 1 fora waar alles op staat veel makkelijker. (Je kan je uiteindelijk blijven aanmelden bij 101 supportfora en waarschijnlijk staat het antwoord dan nog ergens hier al gepost.) Anderzijds kan het misschien bijdragen dat MyBB wat bekender wordt in BE & NL en zouden er meer mogelijkheden ontstaan voor commerciële aanbieders op Nederlandstalig vlak, wat dan weer goed is.
Maar persoonlijk zou ik het dus beter vinden dat de mensen hier elkaar wat vaker zouden verder helpen.
#3
Ga je een Nederlandse support website of support forum maken? Of beiden? Als je een Nederlandse support forum maakt, kom ik zeker daarop. En ik zal je ook willen helpen met informatie (zover ik kan helpen uiteraard, ben (nog) niet een specialist).

Maar of het veel nut zal hebben, daar ben ik nog niet van overtuigd. Velen met een vraag zullen eerst naar dit forum komen, en waarschijnlijk niet naar topic kijken, dus ik denk niet dat je veel leden zult krijgen. Of je moet een strategie al hebben bedacht hoe je dit wilt oplossen.

Heb je al wat plannen hoe je het wilt gaan aanpakken?
#4
Deze plek zelf is er al voor Nederlandse support, en nou niet bepaald super actief. Als je dan nog meer plekken gaat maken waar mensen terecht kunnen voor hetzelfde trek je alleen maar groepen uit elkaar, met slechtere support als gevolg. Heb dat eerder zien gebeuren bij andere communities.
#5
Als je een Nederlandse support forum maakt, met meerdere forumindelingen zoals je nu hebt als Chit-Chat en dergelijke. Dan kan het wel zijn dat het actiever wordt. Nu kun je enkel in dit forumdeel Nederlands praten, en het wordt enkel gebruikt voor vragen te beantwoorden. Dus als de topicstarter een goed plan heeft voor een forum, denk ik wel dat het iets kan worden.

Maar dan zijn ook niet alle mycodes en mods aanwezig zoals op deze forum, dus dat zal voor vele leden een obstakel zijn voor daar actief te worden.
#6
Dat het actiever zal worden met een chit-chat e.d. neem ik ook wel aan en met een goede opzet zal het ook wel bezoekers trekken. Maar het forum moet dan ook wel een meerwaarde geven t.o.v. het supportforum van hier lijkt mij? (En dat geeft een chit-chat nu niet bepaald in mijn ogen, dan kan je misschien hier aan de mods vragen of we zo'n topics mogen openen als er zoveel behoefte aan is en om het wat 'gezelliger' te maken.)

Voor moeilijkere problemen zal er uiteindelijk altijd hier naar een antwoord gezocht moeten worden en dan ben je gewoon dubbel werk aan het doen als je het op beide fora gaat posten (en als leden op beide fora moeten gaan vragen en zoeken). En antwoorden gaan kopiëren van hier mag dan trouwens niet eens.

De meeste fora over mybb bieden altijd iets extra aan en zorgen voor een meerwaarde (plugins, thema's,... .) en dan beschik je over een eigen publiek. Maar dat raad ik dan weer niet aan om enkel in het Nederlands op te richten wegens de kleine afzetmarkt.

Dusja, het zou kunnen slagen en het valt altijd te proberen uiteindelijk, mensen kunnen zich er misschien dan meer gaan voor inzetten. Maar ik vrees eigenlijk ook meer zoals MenthiX dat de mensen die dan nog helpen hier, nog harder verdeeld zullen raken. Veel hangt dus idd. van de opzet van Pauloss af.
#7
Ik denk juist van wel en als we alle support mensen hiervan ook halen. En met enige support van MyBBoard.net (deze site dus) krijgen dan zal het helemaal een succes worden.

Met support van MyBBoard.net bedoel ik, links, tips vermeldingen etc.
#8
Heb je dat ook al gevraagt aan de support mensen van hier en aan myBBoard? Want uiteindelijk kan iedereen een supportforum oprichten en als de officiële mods van hier op elk forum moeten gaan of ze moeten elk forum dat over mybb gaat gaan steunen, waar eindigt dit dan voor hun? (Ik denk dat iedereen dat wel zou willen die iets met mybb doet.)
Want zij moeten zowel hier als daar de vragen gaan oplossen, want mensen gaan ze blijven stellen op beide fora.

En dan nog heb je dan enkel basissupport en nog niet de kennis in huis van alle plugins & thema's en de mogelijke problemen die zich daarbij voordoen, die hier wel (globaal) opgelost worden.

(Ik hoop natuurlijk wel dat als het forum er komt dat het lukt, want het kan de forumsoftware enkel maar meer promoten, maar je moet alles gewoon bekijken.)
#9
Gezien de "snelle" antwoorden op dit community forum denk ik dat een mybb nl forum zeker een succes zal worden echter ben ik wel benieuwd hoe je dit wilt opzetten.
Je zult zeker enige know how in huis moeten hebben om het 1 en ander te kunnen beantwoorden, zodat je mybb geen negatieve reclame geeft.

grtz
erigo19
#10
(2010-01-03, 06:20 PM)erigo19 Wrote: Gezien de "snelle" antwoorden op dit community forum denk ik dat een mybb nl forum zeker een succes zal worden echter ben ik wel benieuwd hoe je dit wilt opzetten.
Je zult zeker enige know how in huis moeten hebben om het 1 en ander te kunnen beantwoorden, zodat je mybb geen negatieve reclame geeft.

grtz
erigo19

Ik hoop ook dat de moderators en behulpzame mensen van hier dan naar mijn forum willen komen Wink Smile


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)