MyBB Community Forums
Mybb forums domain name change - Printable Version

+- MyBB Community Forums (https://community.mybb.com)
+-- Forum: 1.8 Support (https://community.mybb.com/forum-175.html)
+--- Forum: General Support (https://community.mybb.com/forum-176.html)
+--- Thread: Mybb forums domain name change (/thread-210568.html)

Pages: 1 2


Mybb forums domain name change - FaTTy *ISIS* - 05-22-2017

hello all ,

 i am the co owner for what was previously u4e-clan.com and is now ato-clan.com but i have a problem....


 the forums will not load correctly and it is saying that i have unsecrued scripts that are blocked....

http://prntscr.com/fajz0n

"this page is trying to load scripts from unauthenticated  sources "



this is what it says and i cannot figure out how to fix this issue


https://support.google.com/chrome/answer/1342714?p=unauthenticated&visit_id=0-636310094831051100-509563835&rd=1
i google searched and was able to find ome info about why .... but not how to fix ....

I asked nfo (my webhost) and this is what they had to say:

ME:

Sun, May 21 2017 5:27pm
ok so the site loads now but no security certificate so noone can loging to the forums ???? how can i fix tis error>?

when i goto the page the google says not secure and has little shield saying site is not secure but i can allow the scripts toi run but then i still cannot login and neither can ANY OF THE MEMBERS

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NFO RESPONSE:


Sun, May 21 2017 5:31pm - answered by Bill
It looks like the https is loading, although you don't have a certificate so you aren't going to get that verified symbol. It also looks like the forums software was never updated to know the new address it is hosted at, so all of the links are breaking.



Sun, May 21 2017 5:39pm - answered by Bill
You must have missed a setting somewhere, we wouldn't be familiar enough with your software to know where that may be however. I would just go back through your config files and make sure you didn't miss any. You could also just try a reinstall under the new URL.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


So can someone help me here to fix this issue and my backup contains innodb table and nfo doesnt support innodb table being used for backup and so i cannot just reinstall under new url...... Please help me 



full url to the page : http://www.ato-clan.com/forums/index.php
MyBB Version
1.8.9

PHP Version
5.6.26-pl0-gentoo

SQL Engine
MySQLi 5.6.34


test account will be given upon request via pm from staff


RE: Mybb forums domain name change - Brian. - 05-22-2017

Go to 

Admin CP-> Configurations -> Site Details

and change the front of the URL from "HTTPS://" to "HTTP://" and save.

If your server keeps redirecting you to the https domain create / edit a .htaccess file and add
# Redirect HTTPS to HTTP
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} =https
RewriteRule ^(.*)$ http://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

If you need any other support please reply.


RE: Mybb forums domain name change - FaTTy *ISIS* - 05-22-2017

ok so the site details shows http:// not "Https://


as far as the htaccess where do i put this file as i only have htacces.stxt in the main folder and a .htaccess in admin/backups in a backup file?

sorry for being nub but any help is very much appreciated


RE: Mybb forums domain name change - Brian. - 05-22-2017

(05-22-2017, 02:13 AM)FaTTy *ISIS* Wrote: ok so the site details shows http:// not "Https://


as far as the htaccess where do i put this file as i only have htacces.stxt in the main folder and a .htaccess in admin/backups in a backup file?

sorry for being nub but any help is very much appreciated

Your site is still redirecting to https so create a .htaccess file in you root folder (htdocs) and add the code above in it.

EDIT: if you fix the https problem you forum should look like http://imgur.com/a/gCKh1


RE: Mybb forums domain name change - FaTTy *ISIS* - 05-22-2017

i have added the file .htaccess to the root folder and have made sure the cod eis correct and still redirecting to https://

ill show u inside the ftp and the file as well:


base root directory not the fourm but root
http://prntscr.com/faktrq


also one in public folder where the forums are located:

http://prntscr.com/faku96

this one i added and no change



also the forums root directory has .htaccess

http://prntscr.com/fakupv



i havve tried all three places and all three together and just in root just in public and just in forums ...... not sure what i did wrong here...


here is ss of the htaccess file:

http://prntscr.com/fakva3

that dashboard works good with https:// ..... here is ss of it:

http://prntscr.com/fakvqi



here is site details:
http://prntscr.com/fakwpe


RE: Mybb forums domain name change - Brian. - 05-22-2017

Try
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} on
RewriteRule (.*) http://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]



RE: Mybb forums domain name change - FaTTy *ISIS* - 05-22-2017

what actual folder do i need the .htaccess in /*.* ; or /public*.* ; or /public/forums*.* ????


RE: Mybb forums domain name change - Brian. - 05-22-2017

/public

or

/public/forums

not sure just try each


RE: Mybb forums domain name change - FaTTy *ISIS* - 05-22-2017

(05-22-2017, 03:12 AM)Brian. Wrote: /public

or

/public/forums

not sure just try each

not working im not sure what the issue here is but i want to have a secured ssl for the site as well i want it to redirect to https://www.ato-clan.com/forums/indexphp


this way noone is under vulnerability for data theft
what exaclty is this htaccess going to do ? maek it not secured?

when u look at this community url i see https://

when i type into adress https://www.ato-clan.com/amxbans

this works....>?

when i type www.ato-clan.com/phpmyadmin this also works and all with the https://

so what is the issue here what do i need to fix?


RE: Mybb forums domain name change - Brian. - 05-22-2017

I don't know what the problem is contact your host but it is something to do with SSL so it's on your host sorry I do all I can do.