MyBB Community Forums
Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - Printable Version

+- MyBB Community Forums (https://community.mybb.com)
+-- Forum: 1.8 Support (https://community.mybb.com/forum-175.html)
+--- Forum: General Support (https://community.mybb.com/forum-176.html)
+--- Thread: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. (/thread-227010.html)



Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - alv4 - 2020-03-25

Hi,

I'm having a problem in a new forum I'm creating.

I enabled the invisible reCAPTCHA and it's working with no problems on the registration page. But when someone tries to resend the validation email, appears (translated) "Please solve the reCAPTCHA to verify that you are not a robot"
The console shows:
" Error: reCAPTCHA placeholder element must be an element or id "

[Image: 3Wo7TK4.png]

If I enable the MyBB Capcha or the Nocaptcha reCAPTCHA the captcha appears and there is no problem.

I also checked my member_resendactivation template and it's almost the same than the Default one.

[Image: 57qH4qU.png]

Is this a bug? or there is something wrong on my side?

I see that there was an issue before and it was marked as solved (with password reset)
https://github.com/mybb/mybb/issues/3520

Thanks!

Well...
I saw that in the older bug https://github.com/mybb/mybb/pull/3605/commits/5dff5c61a493ed9def25a3730f07ab4f3446cd81
it was fixed adding name="submit" to the button.

I did that and the problem is gone.

I think the bug is present in the latest stable version.


RE: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - Crazycat - 2020-03-25

The trouble seems to be in the template / theme which is not up2date.


RE: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - alv4 - 2020-03-25

(2020-03-25, 10:45 PM)Crazycat Wrote: The trouble seems to be in the template / theme which is not up2date.

In the default theme is also happening in the latest version.


RE: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - .m. - 2020-03-26

^ that means code updates in templates were not applied.

manual code changes are required for templates after updating forum version.
forum admin panel >> templates (left column menu) >> Find Updated Templates

[Find Updated Templates related guidance --> see replies here]


RE: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - alv4 - 2020-03-26

(2020-03-26, 03:40 AM).m. Wrote: ^ that means code updates in templates were not applied.

manual code changes are required for templates after updating forum version.
forum admin panel >> templates (left column menu) >> Find Updated Templates

[Find Updated Templates related guidance --> see replies here]

It's a brand new installation. So I think that's not the problem. (And in updated templates no default theme templates are shown)
As I said, the problem is fixed for me, but for me, it's a Bug that should be fixed.


RE: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - StefanT - 2020-03-26

As you can see the fix is included in MyBB 1.8.22: https://github.com/mybb/mybb/blob/mybb_1822/install/resources/mybb_theme.xml#L4811


RE: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - alv4 - 2020-03-26

(2020-03-26, 04:09 PM)StefanT Wrote: As you can see the fix is included in MyBB 1.8.22: https://github.com/mybb/mybb/blob/mybb_1822/install/resources/mybb_theme.xml#L4811

That's on member_lostpw template, this is on member_resendactivation
Look the line 5586:
https://github.com/mybb/mybb/blob/mybb_1822/install/resources/mybb_theme.xml#L5568
Same bug on another template.


RE: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - alv4 - 2020-03-30

So, it's a bug right?
Do I have to do anything else to report it ?


RE: Invisible reCAPTCHA is not appearing when asking resend email validation. - .m. - 2020-03-30

^ please post in the bugs section. Thanks.