MyBB Community Forums
Host crashed - upon restart, Internal SQL error - Printable Version

+- MyBB Community Forums (https://community.mybb.com)
+-- Forum: 1.8 Support (https://community.mybb.com/forum-175.html)
+--- Forum: General Support (https://community.mybb.com/forum-176.html)
+--- Thread: Host crashed - upon restart, Internal SQL error (/thread-229921.html)



Host crashed - upon restart, Internal SQL error - Bob Schroeck - 2020-10-25

My board's ISP/host suffered a massive outage earlier today and upon service finally being restored, attempts to access my board instead display the following message:

[attachment=43407]

I haven't been able to find a matching error in my (admittedly brief) search of the online documentation.

I've received a number of error emails from the MyBB, all more or less identical to the following, which is the last one I have received:

Quote:Your copy of MyBB running on Drunkard's Walk Forums (http://www.accessdenied-rms.net/forums) has experienced an error. Details of the error include:
---
Type: 20
File:  (Line no. 0)
Message
SQL Error: 126 - Incorrect key file for table '.\accessdenied\mybb_sessions.MYI'; try to repair it
Query: REPLACE INTO mybb_sessions SET sid='bot=2',time=1603575617,ip=X'9d372748',location='/forums/newreply.php?tid=13891&replyto=194013',useragent='Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)',location1=0,location2=0,nopermission=0
Back Trace: #0  errorHandler->email_error(20, Array ([error_no] => 126,[error] => Incorrect key file for table '.\accessdenied\mybb_sessions.MYI'; try to repair it,[query] => REPLACE INTO mybb_sessions SET sid='bot=2',time=1603575617,ip=X'9d372748',location='/forums/newreply.php?tid=13891&replyto=194013',useragent='Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)',location1=0,location2=0,nopermission=0), , 0) called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\inc\class_error.php:195]
#1  errorHandler->error(20, Array ([error_no] => 126,[error] => Incorrect key file for table '.\accessdenied\mybb_sessions.MYI'; try to repair it,[query] => REPLACE INTO mybb_sessions SET sid='bot=2',time=1603575617,ip=X'9d372748',location='/forums/newreply.php?tid=13891&replyto=194013',useragent='Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)',location1=0,location2=0,nopermission=0)) called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\inc\db_mysqli.php:597]
#2  DB_MySQLi->error(REPLACE INTO mybb_sessions SET sid='bot=2',time=1603575617,ip=X'9d372748',location='/forums/newreply.php?tid=13891&replyto=194013',useragent='Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)',location1=0,location2=0,nopermission=0) called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\inc\db_mysqli.php:337]
#3  DB_MySQLi->query(REPLACE INTO mybb_sessions SET sid='bot=2',time=1603575617,ip=X'9d372748',location='/forums/newreply.php?tid=13891&replyto=194013',useragent='Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)',location1=0,location2=0,nopermission=0, 0, 1) called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\inc\db_mysqli.php:370]
#4  DB_MySQLi->write_query(REPLACE INTO mybb_sessions SET sid='bot=2',time=1603575617,ip=X'9d372748',location='/forums/newreply.php?tid=13891&replyto=194013',useragent='Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm)',location1=0,location2=0,nopermission=0) called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\inc\db_mysqli.php:1325]
#5  DB_MySQLi->replace_query(sessions, Array ([sid] => bot=2,[time] => 1603575617,[ip] => X'9d372748',[location] => /forums/newreply.php?tid=13891&replyto=194013,[useragent] => Mozilla/5.0 (compatible; bingbot/2.0; +http://www.bing.com/bingbot.htm),[location1] => 0,[location2] => 0,[nopermission] => 0), sid, ) called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\inc\class_session.php:530]
#6  session->create_session() called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\inc\class_session.php:448]
#7  session->load_spider(2) called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\inc\class_session.php:85]
#8  session->init() called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\global.php:49]
#9  require_once(F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\global.php) called at [F:\Websites\accessdenied-rms.net\forums\newreply.php:24]

Due to chronic procrastination, I am one release behind the current version.

As noted in the error message above, my board URL is http://www.accessdenied-rms.net/forums. I have no test user account, nor really is it possible to use one at this time.

Can anyone offer advice as to how to address this problem? Thank you.