MyBB Community Forums
How to change hosts successfully - Printable Version

+- MyBB Community Forums (https://community.mybb.com)
+-- Forum: Resources (https://community.mybb.com/forum-8.html)
+--- Forum: Tutorials (https://community.mybb.com/forum-38.html)
+--- Thread: How to change hosts successfully (/thread-27771.html)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14


RE: How to change hosts successfully - Matt - 2009-05-22

Ugh, I told you what to do about this twice in your other thread, it's a bug in 1.4.4, read this and use the file linked to inside it: http://community.mybboard.net/thread-42815.html


RE: How to change hosts successfully - KufaMedicine.uni.cc - 2009-07-28

good work
thanks


RE: How to change hosts successfully - cobarde - 2009-09-03

thanks for this man.. i will try to follow this guide Smile
after forum files migrating.. what would be happen to our hold host?..
we can still use the old one ? or not..


RE: How to change hosts successfully - Skiilz - 2009-10-08

it can be done with Plain Text instead GZIP?


RE: How to change hosts successfully - mugen - 2009-11-09

had problems with Gzip so I saved it as Text and it worked.

also, you might want to add that you should also edit the settings.php file from the inc folder.
Line 32 $settings['bburl'] = "http://yournewhost.com";
Line 41 $settings['cookiedomain'] = ".yournewhost.com";

if you don't, it'll keep bringing you back to the ACP login screen whenever you try to change a setting. After you upload the new settings.php file, you'll be able to change the cookie settings, your new url, and everything else in general config.


RE: How to change hosts successfully - Gothic - 2010-01-07

When I try to upload my database to the new one. It will only upload 36 of the tables before it timesout. How can I upload them all without this happening?


RE: How to change hosts successfully - i88power88 - 2010-01-12

Thanks so much worked great!
cheers!
strawberry diamond.
(2010-01-07, 10:58 PM)Gothic Wrote: When I try to upload my database to the new one. It will only upload 36 of the tables before it timesout. How can I upload them all without this happening?
Slow internet connection?


RE: How to change hosts successfully - Lo. - 2010-01-14

(2010-01-07, 10:58 PM)Gothic Wrote: When I try to upload my database to the new one. It will only upload 36 of the tables before it timesout. How can I upload them all without this happening?

Upload table by table.


RE: How to change hosts successfully - elootos - 2010-01-14

Can someone let me know if there are any dangers in moving from cpanel to Plesk, and also in going back a couple of sub-versions of PHP? I've gone from 5.2.11 to 5.1.6 and my site seems ok, but there's something I'm not too sure on.

I can't close/enable the board at all in the configuration - it says its closed but the forum doesn't do it. Everything else is working fine, except Board Offline / Online.

I originally moved hosts with the board closed, but couldn't enable it again, so I've moved it again 'open' and now I can't close it!?!?

FYI, if the DNS hasn't filtered through then you'll see a holding page.


FIXED!!! How embarrassing Blush I hadn't CHMOD 777 the config file etc.

And I thought I'd done so well today as well...


But if someone could still shed light on the PHP version that would be great.


RE: How to change hosts successfully - ReDDs - 2010-01-14

Cool guide, thanks!