Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago [Performance] Slow
#1
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
Hello,

My forum seems to be very slow, it takes a while to load pages.

It is notable that this issue only seems to occur when viewing something that contains posts.

For example, clicking on the Search, Member List or Calendar works fine.

However the home page takes time and threads are slow too.

Generated in 0.4623911 seconds (15.25% PHP / 84.75% MySQL)
SQL Queries: 32 / Global Parsing Time: 0.1825972 / Memory Usage: 10 MB
PHP version: 5.2.17 / Server Load: 1.62 / GZip Compression: Enabled

Thanks,
#2
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
What plugins do you have installed? 32 queries is quite a few.
-Paul H.

Cogisne lingua latina?
#3
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
Your parse time is fast enough.

Is it possible someone has images in posts, sigs,or avatars that's slowing the page load?

What about any extra javascript you might run like social networking widget?
#4
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
Forum URL?
-Paul H.

Cogisne lingua latina?
#5
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
It's the same for the blog. The issue stopped a few days ago but returned again. The host is looking in to it, without successs.

(2011-10-18, 04:58 PM)Paul H. Wrote: What plugins do you have installed? 32 queries is quite a few.

Ad Rotation system
Contact Form 	 
Easy Refer
Fapcor (forum access post count requirement)
Favicon 
Forum Icons 	 
Google Analytics 
Google SEO
iShare
Miss You Email
Monthly Stats
My Meta Tags 	 
My Side Boxes
MyIPN
Online 24 	 
PM On Registration	 
reCAPTCHA Plugin
Spoiler MyCode 
ThankYou
Today's Top Posters
Recent Member Profile Visitors
Welcome Message
YouTube BBCode

(2011-10-18, 06:30 PM)labrocca Wrote: Your parse time is fast enough.

Is it possible someone has images in posts, sigs,or avatars that's slowing the page load?

What about any extra javascript you might run like social networking widget?

The issue is the same for new threads, with say one reply.

I have a social network plugin on all threads. 'iShare'

(2011-10-18, 06:39 PM)Paul H. Wrote: Forum URL?

www.redmanc.com
#6
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
Did you patch MyBB 1.6.4 as posted recently? If you were hacked from this vulnerability it could slow load times.
-Paul H.

Cogisne lingua latina?
#7
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
ishare code is fine

Google SEO can at times cause slowdown depending on your site

Who are you running ads from?

The rest of your plugins appear fine.

I do see some jquery code. It's possible that could be related.
#8
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
(2011-10-24, 06:55 PM)Paul H. Wrote: Did you patch MyBB 1.6.4 as posted recently? If you were hacked from this vulnerability it could slow load times.

No I haven't. I shall tonight.

(2011-10-24, 07:52 PM)labrocca Wrote: ishare code is fine

Google SEO can at times cause slowdown depending on your site

Who are you running ads from?

The rest of your plugins appear fine.

I do see some jquery code. It's possible that could be related.

Google SEO - would it not occur all the way around? Or just on threads?

Ads - that is our own hosted image/link, it's a direct agreement. No 3rd party.

jquery - care to explain? I'm not familiar with this.


The issued 'fixed' itself over the weekend but returned yesterday.
#9
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
Quote:The issued 'fixed' itself over the weekend but returned yesterday.

Then it's your host. They probably oversell.
#10
Solved: 10 Years, 2 Months, 4 Weeks ago
(2011-10-25, 02:34 AM)labrocca Wrote:
Quote:The issued 'fixed' itself over the weekend but returned yesterday.

Then it's your host. They probably oversell.

They're looking in to it, but how can it be that it's only threads and the homepage that takes time to load even though the database connection is fine?


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)