Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solved: 4 Years, 6 Months, 2 Weeks ago Merge forum structure from 1.6.5 to 1.8.4
#1
Solved: 4 Years, 6 Months, 2 Weeks ago
Hello MyBB,
I made a forum based on 1.6.5, where I spent a lot of time making its structure (subforums, etc) and posting some important Sticky threads (all made with the Administrator user)
Because of some problems encountered with the 1.6.5, i decided to install a new board based on 1.8.4.
Now I wonder if I can move the forum structure from the old installation to the newest one.

There are the links of the two iboards:
Oldest one (1.6.5) here.
Newest one (1.8.4) here.

Thanks for your assistance.

P.S.: I tried importing some database tables from one forum to another without success. As a result, the board doesn't display any forum. These tables were:

mybb_forums
mybb_posts
mybb_threads
Reply
#2
Solved: 4 Years, 6 Months, 2 Weeks ago
you should be able to easily upgrade your forum from MyBB version 1.6.5 to 1.8.4
http://docs.mybb.com/1.8/install/upgrade/
Reply
#3
Solved: 4 Years, 6 Months, 2 Weeks ago
Ok, i tried upgrading the board. It worked fine (thanks for making easy and fast upgrading tools), but the fact is that the old board has a problem, which I referred here http://community.mybb.com/thread-170684.html.
Now, after upgrade, it shows:

Quote:MyBB has experienced an internal SQL error and cannot continue.

SQL Error:
2006 - MySQL server has gone away
Query:
INSERT INTO mybb_threads (fid,subject,prefix,icon,uid,username,dateline,lastpost,lastposter,views,replies,visible,notes) VALUES ('86','Studiare con YouMath!','0','0','3','Neeque','1431880328','1431880328','Neeque','0','0','1','')

The new board I've installed by full installation works fine. For that, I used a new database. So I think the problem is in the database.

Now, the only solution I thought is importing the correct tables in some way from the old database...
Reply
#4
Solved: 4 Years, 6 Months, 2 Weeks ago
you can try using MyBB Merge system to merge 1.8.x upgraded database with the newly setup 1.8.x forum
Reply
#5
Solved: 4 Years, 6 Months, 2 Weeks ago
Done.
It seems to have worked fine, I can see all the forums and subforums and edit them in the Admin Control Panel.
The problem is: when I click on a forum, it says "404 not found", as like it didn't really recovered it.
What's happening?

Re-link of the forum after merge:
http://www.faropavia.tk/taverna/

link to the merge directory:
http://www.faropavia.tk/taverna/merge/

I rebuilt all the cache and recounted all
Reply
#6
Solved: 4 Years, 6 Months, 2 Weeks ago
^ disable SEF URLs from admin panel settings or rename htaccess.txt in the forum root folder (taverna) as .htaccess

admin panel >> configuration (settings) >> Server and Optimization Options >> Enable search engine friendly URLs?
Reply
#7
Solved: 4 Years, 6 Months, 2 Weeks ago
Working!
It's all ok now!

I wish to thank you for your very kind and prompt support, and for developing a so complete application.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)