Solved: 5 Years, 11 Months, 1 Week ago Zoho Mail not working
#1
Solved: 5 Years, 11 Months, 1 Week ago
Hi, this is my first time installing a mybb server, and I've got everything sorted out but the mail functionality. I'm using zoho for mail hosting with the following settings(taken from their instructions):

Mail Handler : SMTP
SMTP Hostname: smtp.zoho.com
SMTP Port: 465
SMTP Username: [email protected]
Password: password
SMTP Encryption Mode: SSL
Mail Logging: Log Everything
Add message ID in mail headers: no

I test it by creating a new account but the activation email doesn't work. The server mail log doesn't report any errors, and the zoho account's sent folder doesn't have the sent mail either. I also tried using TLS and playing around with the settings and disabling my firewall but it didn't make a difference. I then intentionally used a wrong password and the mail log registered a 530 error, so I guess communication is working after all?

I then tried the same settings through my personal windows computer via thunderbird and it worked perfectly.

No idea where to go from here, would appreciate any advice. Thank you.
Reply
#2
Solved: 5 Years, 11 Months, 1 Week ago
Sometimes, like in my case, the host uses different settings for SMTP mail from php scripts than for mails sent by a mail client.

In my case (one.com) the hostmame and port are different, no password is used and no encryption.

I would ask my host what the SMTP settings are for mails generated by a forum.
Regards, Ad Bakker (NL)
Reply
#3
Solved: 5 Years, 11 Months, 1 Week ago
smtp worked with gmail, so i guess there's a problem on zoho's side. at first i tried using gmail as a bridge to zoho smtp, but then just switched to aws which is working fine, too
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)