Not Solved Can't Upload Avatar Error
#1
Not Solved
I've searched the forum and found several people who have had this problem, but they always seem to have resolved the problem, usually with CHMod, but that doesn't help me.

I get this error when trying to upload an avatar:
Please correct the following errors before continuing:
  • The file upload failed. Please choose a valid file and try again.
I get this error when trying to link to an avatar via web:
Please correct the following errors before continuing:
  • The URL you entered for your avatar does not appear to be valid. Please ensure you enter a valid URL.
(the above happens even though I can paste the same url into the browser and it will show the avatar png or jpg)

My permissions for the upload folder is correct as listed in ADMIN CP>TOOLS AND MAINTENANCE>SYSTEM HEALTH

I have not changed the default attachment types so jpeg, jpg, png, gif, etc are all listed in the attachment types allowed.

This is a new board being set up.  version is 1.8.5
link to the board:  http://www.beaglesound.com/forum

this happens when logged in as Admin account or as regular user.

Also, I've tried uploading different photos and always get the same errors. I've tried using a jpg and png of 100x100 with file size of 21k and I've also tried a larger one and a smaller one.

thank you in advance for your help.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#2
Not Solved
make sure its not caused by any plugins... also have a look at this related thread: http://community.mybb.com/thread-141898.html
We can't help everyone, but everyone can help someone - Ronald Reagan
Did you know? Your question has already been answered. But you haven't searched it yet.
Don’t  Forget to “Mark as Solved” after the fix
Reply
#3
Not Solved
I have not installed any plugins.

Reading through the thread you referenced, it is talking about the temporary upload directory and the php environment variable for the temp directory.

I cannot find a php.ini file in my area, so does that mean I have to get the host to change it?

I looked in my php Admin account and it does not have an upload_tmp_dir in the Variables. the only thing close is:

tmpdir /var/tmp

that thread also talked about changing the .htaccess file and I cannot find one of those either.

my host is a windows server, not Linux. I don't know if that makes any difference or not.

I am a complete newb on this stuff, please walk me through everything in tiny steps!
Reply
#4
Not Solved
beaglesound, did you install the file to test as the op of the referenced thread did?

http://community.mybb.com/thread-141898-...pid1019713

Do you have this issue with normal attachments or just avatars? I had a similar issue and it was the ownership of the uploads folders on the server that was the problem.
Random Fish and Sims Maniac
MY PLUGINS
Help MyBBSupport help you - remember to mark your threads as solved


Reply
#5
Not Solved
Thank you for the help.  I cannot upload attachments or avatars either one.

So, I ran the script and this is the error it reported:
Upload filename: beaglebanner.jpg
Upload type:
Upload temp name:
Upload error code: 6
Upload size: 0

ERR_NO_TMP_DIR: Missing a temporary folder.

I've added a tmp folder to my root directory and to my forum directory and set full permissions on them but I still get the same error message.
Reply
#6
Not Solved
Here is how I have my tmp:  

What are your chmod settings on tmp and who owns it? I think you also need to ensure the php.ini is pointing to that folder as the tmp folder. but I am not 100% sure how to edit that.

There is this stackoverflow thread that might help: http://stackoverflow.com/questions/12531...ot-working

or this : http://stackoverflow.com/questions/10310...-work?rq=1

But maybe you might be best just asking your host Smile


Attached Files Thumbnail(s)
   
Random Fish and Sims Maniac
MY PLUGINS
Help MyBBSupport help you - remember to mark your threads as solved


Reply
#7
Not Solved
I found this problem when using PHP Version 5.3.29, I changed it to PHP Version 5.4.32 and uploading of attachment did work fine.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)