Thread Rating:
  • 14 Vote(s) - 4.07 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[For 1.8] Focus Theme - Clean and Elegent
(2016-08-24, 05:24 AM)Jaraph Wrote: Made an account just to say how much of a legend you are!

Ive spent countless hours messing about with different Wordpress and other website building themes each one having stupid overlays etc stopping simple tweaks like a header image being, well simple.

Thanks so much for this great theme and all the support youve given in thread as its helped me alot.  Ill no doubt have my own questions soon.
Cheers Wall
Big Grin

I am really happy to hear that Smile
Thanks for the kind words.
Reply
Hey Wall quick question if you have time.   
Im trying to replace the Logo and sitename up top left with a clickable image logo of my own.

Cant seem to figure out how to do it. Or the scaling either


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
(2016-08-25, 05:00 AM)Jaraph Wrote: Hey Wall quick question if you have time.   
Im trying to replace the Logo and sitename up top left with a clickable image logo of my own.

Cant seem to figure out how to do it. Or the scaling either
Sure Jaraph.
You seem to have modifed header, Can you paste your header template Jaraph, I will write the code for you Smile
Reply
HELP!!! As a newbie, I started mybb forum (http://hostbic.com/) and for the past 3 days I've excruciatingly and restlessly tried to create threads and postings on my own forum without any success, even as the Admin. I even registered as a member yet I can't see any tab like "Create New Thread". Also, no matter how often I logged in, it would still request me to relog in again. I intend to buy massive traffic as soon as I'm sure that people would be able to create Threads and posting on my forum. Please, help! Try to create Thread or postings on my http://hostbic.com/ to understand my challenge.
Reply
(2016-08-25, 05:05 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:00 AM)Jaraph Wrote: Hey Wall quick question if you have time.   
Im trying to replace the Logo and sitename up top left with a clickable image logo of my own.

Cant seem to figure out how to do it. Or the scaling either
Sure Jaraph.
You seem to have modifed header, Can you paste your header template Jaraph, I will write the code for you Smile

I just replaced the code in the global.css
Still very new to this but im figuring things out.

.header {
    position: fixed;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 100%;
    background: url("images/allaquarists/Banner.png") repeat scroll left top;
    color:#DDD;
    z-index: 10000;
    height: 150px;
    overflow: hidden;
    -webkit-transition: height 0.3s;
    -moz-transition: height 0.3s;
    transition: height 0.3s;
    text-align:center;
    line-height:150px;
}

The dimensions of the header are 1980x150  Dont know about the template should I be making one?  Huh
Reply
(2016-08-25, 05:43 AM)Jaraph Wrote:
(2016-08-25, 05:05 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:00 AM)Jaraph Wrote: Hey Wall quick question if you have time.   
Im trying to replace the Logo and sitename up top left with a clickable image logo of my own.

Cant seem to figure out how to do it. Or the scaling either
Sure Jaraph.
You seem to have modifed header, Can you paste your header template Jaraph, I will write the code for you Smile

I just replaced the code in the global.css
Still very new to this but im figuring things out.

.header {
    position: fixed;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 100%;
    background: url("images/allaquarists/Banner.png") repeat scroll left top;
    color:#DDD;
    z-index: 10000;
    height: 150px;
    overflow: hidden;
    -webkit-transition: height 0.3s;
    -moz-transition: height 0.3s;
    transition: height 0.3s;
    text-align:center;
    line-height:150px;
}

The dimensions of the header are 1980x150  Dont know about the template should I be making one?  Huh

I would need template Jaraph,
the path would be
Admin CP> Templates and Styles> Template Sets » Focus Templat
Reply
(2016-08-25, 07:03 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:43 AM)Jaraph Wrote:
(2016-08-25, 05:05 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:00 AM)Jaraph Wrote: Hey Wall quick question if you have time.   
Im trying to replace the Logo and sitename up top left with a clickable image logo of my own.

Cant seem to figure out how to do it. Or the scaling either
Sure Jaraph.
You seem to have modifed header, Can you paste your header template Jaraph, I will write the code for you Smile

I just replaced the code in the global.css
Still very new to this but im figuring things out.

.header {
    position: fixed;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 100%;
    background: url("images/allaquarists/Banner.png") repeat scroll left top;
    color:#DDD;
    z-index: 10000;
    height: 150px;
    overflow: hidden;
    -webkit-transition: height 0.3s;
    -moz-transition: height 0.3s;
    transition: height 0.3s;
    text-align:center;
    line-height:150px;
}

The dimensions of the header are 1980x150  Dont know about the template should I be making one?  Huh

I would need template Jaraph,
the path would be
Admin CP> Templates and Styles> Template Sets » Focus Templat
So, helping newbies here is forbidden?!
Reply
(2016-08-25, 07:15 AM)LordGuru Wrote:
(2016-08-25, 07:03 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:43 AM)Jaraph Wrote:
(2016-08-25, 05:05 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:00 AM)Jaraph Wrote: Hey Wall quick question if you have time.   
Im trying to replace the Logo and sitename up top left with a clickable image logo of my own.

Cant seem to figure out how to do it. Or the scaling either
Sure Jaraph.
You seem to have modifed header, Can you paste your header template Jaraph, I will write the code for you Smile

I just replaced the code in the global.css
Still very new to this but im figuring things out.

.header {
    position: fixed;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 100%;
    background: url("images/allaquarists/Banner.png") repeat scroll left top;
    color:#DDD;
    z-index: 10000;
    height: 150px;
    overflow: hidden;
    -webkit-transition: height 0.3s;
    -moz-transition: height 0.3s;
    transition: height 0.3s;
    text-align:center;
    line-height:150px;
}

The dimensions of the header are 1980x150  Dont know about the template should I be making one?  Huh

I would need template Jaraph,
the path would be
Admin CP> Templates and Styles> Template Sets » Focus Templat
So, helping newbies here is forbidden?!

wrong thread lordguru.  I had similar problems on my first attempt try reinstalling pm me if you wanna know what I did.

Also I see now thanks wall, ive attached it


Attached Files
.xml   Focus theme test script-theme.xml (Size: 61.75 KB / Downloads: 220)
Reply
(2016-08-25, 07:22 AM)Jaraph Wrote:
(2016-08-25, 07:15 AM)LordGuru Wrote:
(2016-08-25, 07:03 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:43 AM)Jaraph Wrote:
(2016-08-25, 05:05 AM)WallBB Wrote: Sure Jaraph.
You seem to have modifed header, Can you paste your header template Jaraph, I will write the code for you Smile

I just replaced the code in the global.css
Still very new to this but im figuring things out.

.header {
    position: fixed;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 100%;
    background: url("images/allaquarists/Banner.png") repeat scroll left top;
    color:#DDD;
    z-index: 10000;
    height: 150px;
    overflow: hidden;
    -webkit-transition: height 0.3s;
    -moz-transition: height 0.3s;
    transition: height 0.3s;
    text-align:center;
    line-height:150px;
}

The dimensions of the header are 1980x150  Dont know about the template should I be making one?  Huh

I would need template Jaraph,
the path would be
Admin CP> Templates and Styles> Template Sets » Focus Templat
So, helping newbies here is forbidden?!

wrong thread lordguru.  I had similar problems on my first attempt try reinstalling pm me if you wanna know what I did.

Also I see now thanks wall, ive attached it

Thanks. PM sent to you already. I've reinstalled severally, still there's no "Create New Thread" Tab shown on my forum; http://hostbic.com/. Every Guru and Pros were once newbies. PLEASE anybody that has solution to this should help, I'm freaking out; couldn't sleep.
Reply
(2016-08-25, 07:15 AM)LordGuru Wrote:
(2016-08-25, 07:03 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:43 AM)Jaraph Wrote:
(2016-08-25, 05:05 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:00 AM)Jaraph Wrote: Hey Wall quick question if you have time.   
Im trying to replace the Logo and sitename up top left with a clickable image logo of my own.

Cant seem to figure out how to do it. Or the scaling either
Sure Jaraph.
You seem to have modifed header, Can you paste your header template Jaraph, I will write the code for you Smile

I just replaced the code in the global.css
Still very new to this but im figuring things out.

.header {
    position: fixed;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 100%;
    background: url("images/allaquarists/Banner.png") repeat scroll left top;
    color:#DDD;
    z-index: 10000;
    height: 150px;
    overflow: hidden;
    -webkit-transition: height 0.3s;
    -moz-transition: height 0.3s;
    transition: height 0.3s;
    text-align:center;
    line-height:150px;
}

The dimensions of the header are 1980x150  Dont know about the template should I be making one?  Huh

I would need template Jaraph,
the path would be
Admin CP> Templates and Styles> Template Sets » Focus Templat
So, helping newbies here is forbidden?!
Where did i said that ?
I am always helping everyone whenever i get time.

(2016-08-25, 07:22 AM)Jaraph Wrote:
(2016-08-25, 07:15 AM)LordGuru Wrote:
(2016-08-25, 07:03 AM)WallBB Wrote:
(2016-08-25, 05:43 AM)Jaraph Wrote:
(2016-08-25, 05:05 AM)WallBB Wrote: Sure Jaraph.
You seem to have modifed header, Can you paste your header template Jaraph, I will write the code for you Smile

I just replaced the code in the global.css
Still very new to this but im figuring things out.

.header {
    position: fixed;
    top: 0;
    left: 0;
    width: 100%;
    background: url("images/allaquarists/Banner.png") repeat scroll left top;
    color:#DDD;
    z-index: 10000;
    height: 150px;
    overflow: hidden;
    -webkit-transition: height 0.3s;
    -moz-transition: height 0.3s;
    transition: height 0.3s;
    text-align:center;
    line-height:150px;
}

The dimensions of the header are 1980x150  Dont know about the template should I be making one?  Huh

I would need template Jaraph,
the path would be
Admin CP> Templates and Styles> Template Sets » Focus Templat
So, helping newbies here is forbidden?!

wrong thread lordguru.  I had similar problems on my first attempt try reinstalling pm me if you wanna know what I did.

Also I see now thanks wall, ive attached it
Send me your Admin login via PM, I will solve it directly.


To anyone looking for moods plugin to work,
Modify your header_moodlink template in Global Template to this
<a href="javascript:;" onclick="MyBB.popupWindow('/mood.php'); return false;">{$lang->change_mood}</a>

Hope it help anyone having issues with moods plugin.

Anyone who wants to use image based logo in place of text, go to your Admin CP > Templates and Styles > Templates > Focus Templates > Header Templates > Header
Replace the logo div code with this one
<div class="logo">
  <a href="{$mybb->settings['bburl']}/index.php"><img src="{$mybb->settings['bburl']}/images/allaquarists/Logo.png" title="logo" alt="logo"></a></div>

Your logo dimension needs to be 413x138px.
Hope it helps

Regards
WallBB
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)