Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago Smilies missing in new post page
#1
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
Hello everyone,

We've just recently upgraded our forum from 1.8.7. to 1.8.8. and since the upgrade the smilies are missing in new post/thread post (see screenshots). The smilies are also not shown in a pop-up when pressing [get more].

   

   

We are using a duplicate of MyBB default theme. The duplicte was created after the upgrade.

Forum url is http://www.talkbasket.net/forums

Installed plugins:

Active:Google SEO, Login Password Conversion

Inactive: Shows Avatar on Threadlist and Forumlist (2.8.1), Hello World! (2.0), Hello PluginLibrary! (hello_pl.php), PluginLibrary

I saw in other threads that the issue is sometimes related with headerinclude. Below is our headerinclude contents:

<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="{$lang->latest_threads} (RSS 2.0)" href="{$mybb->settings['bburl']}/syndication.php" />
<link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="{$lang->latest_threads} (Atom 1.0)" href="{$mybb->settings['bburl']}/syndication.php?type=atom1.0" />
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset={$charset}" />
<meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript" />
<script type="text/javascript" src="{$mybb->asset_url}/jscripts/jquery.js?ver=1800"></script>
<script type="text/javascript" src="{$mybb->asset_url}/jscripts/jquery.plugins.min.js?ver=1800"></script>
<script type="text/javascript" src="{$mybb->asset_url}/jscripts/general.js?ver=1800"></script>

{$stylesheets}

<script type="text/javascript">
<!--
	lang.unknown_error = "{$lang->unknown_error}";

	lang.select2_match = "{$lang->select2_match}";
	lang.select2_matches = "{$lang->select2_matches}";
	lang.select2_nomatches = "{$lang->select2_nomatches}";
	lang.select2_inputtooshort_single = "{$lang->select2_inputtooshort_single}";
	lang.select2_inputtooshort_plural = "{$lang->select2_inputtooshort_plural}";
	lang.select2_inputtoolong_single = "{$lang->select2_inputtoolong_single}";
	lang.select2_inputtoolong_plural = "{$lang->select2_inputtoolong_plural}";
	lang.select2_selectiontoobig_single = "{$lang->select2_selectiontoobig_single}";
	lang.select2_selectiontoobig_plural = "{$lang->select2_selectiontoobig_plural}";
	lang.select2_loadmore = "{$lang->select2_loadmore}";
	lang.select2_searching = "{$lang->select2_searching}";

	var cookieDomain = "{$mybb->settings['cookiedomain']}";
	var cookiePath = "{$mybb->settings['cookiepath']}";
	var cookiePrefix = "{$mybb->settings['cookieprefix']}";
	var deleteevent_confirm = "{$lang->deleteevent_confirm}";
	var removeattach_confirm = "{$lang->removeattach_confirm}";
	var loading_text = '{$lang->ajax_loading}';
	var saving_changes = '{$lang->saving_changes}';
	var use_xmlhttprequest = "{$mybb->settings['use_xmlhttprequest']}";
	var my_post_key = "{$mybb->post_code}";
	var rootpath = "{$mybb->settings['bburl']}";
	var imagepath = "{$theme['imgdir']}";
  	var yes_confirm = "{$lang->yes}";
	var no_confirm = "{$lang->no}";
	var MyBBEditor = null;
	var spinner_image = "{$theme['imgdir']}/spinner.gif";
	var spinner = "<img src='" + spinner_image +"' alt='' />";
// -->
</script>

Any help would be greatly appreciated.
Reply
#2
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
Hello,

Can you please take a screenshot of this template file: "(Theme Templates) > Smilie Inserter Templates > Smile smilieinsert" and post it Quoting this comment?
Reply
#3
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
(2016-10-18, 08:59 PM)[PMC] John Wrote: Hello,

Can you please take a screenshot of this template file: "(Theme Templates) > Smilie Inserter Templates > Smile smilieinsert" and post it Quoting this comment?

Here it is. The original file hasn't been modified.

<div style="margin:auto; width: 170px; margin-top: 20px;">
<table border="0" cellspacing="{$theme['borderwidth']}" cellpadding="{$theme['tablespace']}" class="tborder" width="150">
<tr>
<td class="thead"><span class="smalltext"><strong>{$lang->smilieinsert}</strong></span></td>
</tr>
<tr>
<td class="trow1">
<table width="100%" align="center" border="0" cellspacing="0" cellpadding="2" id="clickable_smilies">
{$smilies}
</table>
</td>
</tr>
{$getmore}
</table>
</div>
Reply
#4
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
Have any of the templates under the Smile Inserter Templates been modified? Also check your database table named mybb_smiles, it should have about 24 rows.
Reply
#5
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
None of the Smile Inserter Templates have been modified. We have many custom smilies on our site and they all show up in Admin CP (and some of them are set to be clickable, in case you might ask) as well as in database table mybb_smiles. The smilies are also displayed in older posts. I noticed that the smilies are missing on all pages when making new posting, editing signature etc.
Reply
#6
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
Out of my reach :/ Best of luck finding a solution.
-[PMC] John

If you have any small and simple questions I might be able to help you out.

[Image: logo.png]
Reply
#7
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
Anyway, thanks for your time looking at the issue. Hopefully someone else can come up with a solution.

It gets even weirder. For some reason no links are show in new posts - if you make a post with a link in it, the post appears normal except that the link is gone. But if you edit the post, it is still there. I think that this issue is related with missing smilies since they are essentially clickable links.


The same applies to embedded images. Somehow the forum ignores all links.
Reply
#8
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
Finally we managed to fix this. As was suggested by MyBB staff in the other thread, for some reason the theme was not updated properly. Since our forum theme was a duplicate of the default theme (with color changes) and it didn't take much time to modify default theme to create our theme again, we simply installed the default theme from the 1.8.8. package (location -> upload/install/resources/mybb_theme.xml) and created another duplicate. All problems were gone. Simply upload the said file via AdminCP as if you were installing any other theme.

Other users that have similar issues could do the same. Another possible solution is to add new templates manually to the theme. First, check if you have the following templates in your theme under "Ungrouped Templates":

mycode_code
mycode_email
mycode_img
mycode_php
mycode_quote_post
mycode_size_int
mycode_url

and these under "Smilie Inserter Templates:

smilieinsert_row
smilieinsert_row_empty

If they're not there, copy them from the Mybb default theme that comes with the 1.8.8. package. Hope this helps.

Also, recently we installed Mybb GoMobile plugin which is not updated to 1.8.8. and faced the same issue we had with our forum theme. Adding the missing templates fixed the issue.
Reply
#9
Solved: 4 Years, 10 Months, 2 Weeks ago
(2016-10-19, 11:05 AM)talkbasket Wrote: Anyway, thanks for your time looking at the issue. Hopefully someone else can come up with a solution.

It gets even weirder. For some reason no links are show in new posts - if you make a post with a link in it, the post appears normal except that the link is gone. But if you edit the post, it is still there. I think that this issue is related with missing smilies since they are essentially clickable links.


The same applies to embedded images. Somehow the forum ignores all links.

Not sure if this will help you but, I ran into a similar problem once while upgrading and ran into a problem with missing smilies and missing code editor and what was original assumed to be possibly a jquery conflict as the source of the problem or something of that sort was actually a few missing template files and what fixed it was looking to make sure that all of these templates were present in the current theme and when some were found to be missing.., re-adding them manually.


Miscellaneous Templates
misc_smilies_no_smilies
misc_smilies_popup
misc_smilies_popup_empty
misc_smilies_popup_no_smilies
misc_smilies_popup_row
misc_smilies_popup_smilie
misc_smilies_smilie

Smilie Inserter Templates
smilieinsert
smilieinsert_getmore
smilieinsert_row
smilieinsert_row_empty
smilieinsert_smilie
smilieinsert_smilie_empty


Ungrouped Templates
codebuttons
smilie
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)