Solved: 1 Year, 6 Months, 2 Weeks ago Charset problems in mybb 1.8.15
#1
Solved: 1 Year, 6 Months, 2 Weeks ago
Hi there,

I have created a mybb forum and merged my old phpbb3 forum in it. The backup tables are all UTF-8. The new database tables are as well UTF-8. WHile Installing and merging I stated to use UTF-8. The language php-file also says UTF-8. But still all imported postings in the forum don't have the German Umlaut but letters like "ü" instead of "ü" and so on. I also tried change the charset in the language php file (english.php) in "utf8mb4" and "iso-8859-1" but non of this worked.

I'm desparate since I really have no clue what else I should try. I even converted the import tables in utf8mb4 and installed the forum as uft8mb4 and so I did merge the backup with utf8mb4. I changed the english.php file as well in utf8mb4 but nothing helped Sad

MyBB Version:1.8.15
PHP Version:7.3.7
SQL Engine: MySQLi 10.3.18
My Forum: https://deinfetischforum.de/

Can anyone help me fix this problem?

Kind regards
Roland (kunst79)
Reply
#2
Solved: 1 Year, 6 Months, 2 Weeks ago
Sounds familiar. This post may help.
https://community.mybb.com/thread-225417...pid1340278
Reply
#3
Solved: 1 Year, 6 Months, 2 Weeks ago
You're aweseome! Thank you so very much, this was the solution!!!!
Reply
#4
Solved: 1 Year, 6 Months, 2 Weeks ago
Hello again,

I have sucessfully upgraded now my forum to the latest version 1.8.22. The above claimed problem was solved but meanwhile it's back.

Instead of letters like "ä", "ö", "ü" now it shows "�". I tried in all kind of files (htaccess, /inc/config.php and in the Index template of the themes) to change the charste (UTF-8 and latin1), without success. I also converted the database in Admin Panel to UTF-8 Conversion. Am I blind and overlook something?

Another thing are sings like e. g. "ü" or "ü" instead "ü" and so on. These letters are in the tables of the database so I tried with the Search/Replace method in phpMyAdmin and some letters I could replace. The strange thing is: when I open the table "vernichtung_sbe_posts"  in phpMyAdmin and search for a special post I can search for a strange letter I can see in the column "message" the text with these strange letters. When I try the search/replace function it doesn't find anything. Does anyone know how to fix it?

Last but not least:
Instead of "[ URL=link][ IMG] Image URL[ /IMG][ /URL]" (like it was in the phpbb3 forum) it now says <URL url=" link"><s>[ url= link]</s><IMG src="Image URL"><s>[ img]</s> Image URL<e>[ /img]</e></IMG><e>[ /url]</e></URL><br/>

Is there any way to fix this, too?

MyBB Version:1.8.22
PHP Version:7.3.7
SQL Engine: MySQLi 10.3.18
My Forum: https://deinfetischforum.de/

Thank you very much in advance!
kunst79
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)