MyBB Community Forums

Full Version: Traducere romana/romanian translation MyBB 1.6.5
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Nu este nicio problema si nu, nu m-am suparat, dar mi s-a parut ca prin primele posturi erai putin cam sarcastic sau na, nu stiu sigur...
Numai bine si tie, Mihai! Toungue
Deci chiar nu am fost sarcastic... Vreau să aud și eu un motiv pentru care utilizarea unei modificări nu este la îndemână... Pentru că na, poate pe viitor vom scoate traducerea și fără modificare...
De exemplu : un user de pe acest forum mi-a spus că nu poate descărca modificarea pentru că nu își poate activa contul făcut pe forumul mybb.ro datorită faptului că nu primește niciun email, iar noi pentru a rezolva problema am pus și pe github modificarea pentru a o descărca oricine...
Mi se pare minunat cum s-a transformat topicul de la traducerea MyBB a lui dgcyears intr-unul pentru publicitatea MyBB Romania.

V-am mai atras atentia si la voi pe forum, Mihu si Radu, ca aveti o modalitate de adresare submediocra si vad ca o propagati si pe spatiul MyBB.com (vad ca e forumul closed, ca puneam link catre topic).

Fie ca va place sau nu, oamenii isi vor face versiuni care se apropie de cerintele lor, din varii motive.

Nu este topic de dezbatut versiunea traducerii MyBB Romania, deci poti solicita prin PM daca ai nelamuriri, in niciun caz sa vii gratuit cu afirmatii de genul 'În fine dacă vă place să munciți pentru un lucru care există deja este problema voastră. În fine...', care pot fi clasificate drept dojenitoare, cand chiar nu este cazul.

Acum sa iesim din off-topic - da, dezbaterea inutila pe care o porneste Mihu este off-topic, nu are de a face cu versiunea dezbatuta aici, e mai mult un lobby pentru 'de ce sa preferam versiunea MyBB Romania' ?!

Ma bucur ca exista initiativa, prefer orice alta alternativa decat MyBB Romania.
1.Prin mesajul postat de tine pur și simplu dovedești că vrei să arunci cu noroi în noi. Nu de alta dar ce legătură are "adresarea submediocră" cu ce discutăm noi aici? Dacă tu consideri că eu am postat ca să îmi fac publicitate e problema ta. Eu nu o să mai stau să mai zic încă odată ce am spun mai sus (în mesajele precedente).
2.De ce să solicit nelămuriri prin PM? Asta e un forum... Uite că dacă am postat o replică la thread vor participa mai mulți useri, așa cum ești și tu și vor veni fiecare cu părerea lui?!
Quote:În fine dacă vă place să munciți pentru un lucru care există deja este problema voastră.
Nu era oare mai ușor să contribui la ceva ce există decât să faci de la zero? Cum ar fi să fac un plugin care face același lucru ca și NewPoints?! Ce aduc nou pe piață? Luați-o doar ca pe o părere personală... Dacă voi credeți că e bine să realizezi o nouă traducere pentru a corecta 2-3 buguri atunci e opinia voastră. Eu nu am ce să vă fac!
Quote:Ma bucur ca exista initiativa, prefer orice alta alternativa decat MyBB Romania.
Te superi dacă îmi spui și mie un motiv?
PS : Dacă nu dorești să îmi dai un motiv atunci te rog să nu mai facem offtopic. Eu am încercat prin posturile mele să primesc niște răspunsuri nu comentarii de genul "de ce faci offtopic?". Dacă nu sunteți capabili sau nu doriți să înțelegeți acest lucru vă rog să nu mai postați replici la acest subiect, ci mai degrabă să faceți un thread pe forumul dvs. în care să scrieți orice vreți despre MyBB România. Nimeni nu vă oprește...
Se pare ca iar trebuie sa iti predau cursuri de limba romana, pentru ca probabil profesorul tau la clasa a fost lenes si nu te-a invatat sa te exprimi si, mai mult, sa pricepi comunicarea scrisa sau sub orice alta forma ti se prezinta.


In primul rand, mesajul meu sanctioneaza atitudinea cu care postezi tu. Cand ai impresia ca poti fi rautacios gratuit la adresa oricui, o regula elementara spune ca 'semeni vant, culegi furtuna'.


Nimeni, dar absolut nimeni, nu este obligat sa foloseasca serviciile MyBB Romania, indiferent ce ofera ele. Doar pentru ca exista, nu ne obliga in mod automat sa le preferam, sa contribuim la ele sau sa le consideram resurse mult mai bune.

Daca dorim sa realizam orice traducere/modificare pentru MyBB, o facem pur si simplu, nu-l asteptam pe Mihu sa ne indice ca totusi puteam face asta cu ceea ce ofera comunitatea lui. E dreptul fiecaruia. Nu 'trebuie sa ne faci tu' nimic Smile


Soliciti lamuriri in PM, indiferent ca e forum sau nu, in momentul in care totusi vezi ca ceea ce postezi tu nu se potriveste cu subiectul, e un bun simt elementar care vad ca inca te eludeaza cu succes.

Tu prin posturile tale ai incercat sa atragi atentia ca doar MyBB Ro ar fi versiunea potrivita si sa pornesti o dezbatere doar pe ce oferiti voi, cand acest topic prezinta o cu totul alta versiune si aceea ar trebui dezbatuta.

Daca ai impresia ca faceti o treaba atat de fenomenala, deschide un topic legat de munca voastra si solicita feedback acolo, nu e nevoie sa faci 'trolling' pe postul care prezinta lucrul altuia.

Inainte sa ne clasifici pe noi drept sau nu capabili sa intelegem anumite concepte, uita-te din nou la tine in gradina si analizeaza tu modul in care reusesti sa procesezi ce ti se transmite.

Ai deschis tu cumva topicul? Cum adica ne inviti sa nu mai postam? Poti cel mult sa te inviti pe tine sa nu mai postezi, in niciun caz pe restul participantilor. Pentru tine feedback inteleg ca inseamna doar pareri pozitive.

Din nou '...sa descrieti ce problema aveti despre MyBB Romania' - NU vorbim de MyBB romania. Limba romana, developeri MyBB romani != MyBB Romania (daca ai nevoie de un desen, o sa ma straduiesc in Paint).

Daca nici pana acum nu ai dedus motivul, inseamna ca prezinti carente mai mari decat ma asteptam.


Si cred ca este al doilea topic legat de o traducere romaneasca aici in care intervii intempestiv.

Eu, personal, daca mai vad astfel de interventii din partea ta, le raportez ca spam si publicitate Smile
OFF : Acum știu cine ești...
Pff iar mă iei cu limba română... iar eviți subiectul... M-am săturat să vorbesc la pereți... Așa că o să las eu de la mine... Dar înainte de a pune în aplicare acest lucru trebuie să dau o replică mesajului tău, nu pentru tine ci pentru ceilalți membri, nu de alta dar cu tine nu mai am ce vorbi atâta timp cât știu cine ești și ce probleme am avut în trecut...
Quote:In primul rand, mesajul meu sanctioneaza atitudinea cu care postezi tu. Cand ai impresia ca poti fi rautacios gratuit la adresa oricui, o regula elementara spune ca 'semeni vant, culegi furtuna'.
Asta e doar o părere a ta... Am mai spus-o și din păcate mă simt nevoit să tot o repet că nu am făcut-o cu răutate...
Quote:Soliciti nelamuriri in PM, indiferent ca e forum sau nu, in momentul in care totusi vezi ca ceea ce postezi tu nu se potriveste cu subiectul, e un bun simt elementar care vad ca inca te eludeaza cu succes.
În momentul în care o persoană face o afirmație publică în care spune că nu este mulțumit de serviciile oferite de noi, cred că am dreptul să îl întreb public de ce nu e mulțumit, pentru că îmi doresc că remediez aceste probleme...
Quote:Daca ai impresia ca faceti o treaba atat de fenomenala, deschide un topic legat de munca voastra si solicita feedback acolo, nu e nevoie sa faci 'trolling' pe postul care prezinta lucrul altuia.
În comparație cu tine cred că am făcut ceva "fenomenal" pentru utilizatorii MyBB. Numai uită-te câte forum-uri utilizează modificarea Usergroup Legend?! Tu ce ai făcut pentru MyBB? (Dacă ții neapărat să deschidem un topic o să o facem și pe asta...)
Quote:Ai deschis tu cumva topicul? Cum adica ne inviti sa nu mai postam? Poti cel mult sa te inviti pe tine sa nu mai postezi, in niciun caz pe restul participantilor. Pentru tine feedback inteleg ca inseamna doar pareri pozitive.
Iar nu ai înțeles sau te faci că nu ai înțeles. Eu doar încercam să evit offtopic-ul...
Quote:Din nou '...sa descrieti ce problema aveti despre MyBB Romania' - NU vorbim de MyBB romania. Limba romana, developeri MyBB romani != MyBB Romania (daca ai nevoie de un desen, o sa ma straduiesc in Paint).
Domnule profesor, vedeți că limba română are și diacritice! (Nu puteam să nu fiu puțin răutăcios atâta timp cât și tu te legi de câtă română știu eu!)
Quote:Daca nici pana acum nu ai dedus motivul, inseamna ca prezinti carente mai mari decat ma asteptam.
Domnule profesor, vă rog să îmi prezentați și mie motivul? Eu nu m-am prins! Vă mulțumesc.
Quote:Eu, personal, daca mai vad astfel de interventii din partea ta, le raportez ca spam si publicitate.
Te invit cu cea mai mare plăcere.Toungue

ON : dgyears vezi că îl superi pe domnul profesor de limbă română. Cuvântul "Posturi" cu semnificația folosită de tine în traducere nu există în DEX, deci cred că va trebui să rezolvi această problemă. De asemenea așteptăm și o traducere pentru panoul de administrare. Felicitări pentru munca depusă, pentru că știu că ți-a luat mult timp! (din proprie experiență!)
Esti mai inocent de felul tau, asa-i ? Smile

Limba romana este o limba in continua dezvoltare si formare. Cuvinte din sfera WWW intra permanent in vocabular, dictionarele le consemneaza fie cand ele sunt adoptate in anumite terminologii (cum este cazul segmentului IT/Online/Web), fie cand sunt in circulatie si constatate la un procent semnificativ de utilizatori si aproape intotdeauna apar cu un oarecare decalaj, pentru ca se adopta si ele dupa anumite norme lingvistice. Iti recomand si niste dictionare de neologisme (DEXonline pentru cuvantul neologism, daca iti scapa intelesul).

Mai mult, tu folosesti diacriticele, dar ai probleme de intelegere a limbii materne -faptul ca nu le folosesc, nu este nicio eroare din partea mea, este o conventie subinteleasa de vorbitorii nativi.

In ceea ce priveste 'doar parerea mea', te rog foloseste-te de scroll up (o optiune cu utilitatea ei, sau poate MyBB Ro are o versiune imbunatatita a ei?) si vei vedea ca nu este doar a mea. De fapt, vrei sa spui ca tu consideri ca nu ai fost impardonabil de inoportun, dar ceaa ce consideri tu nu reprezinta realitati universal valabile.

Te poti compara cu mine in PM, nu asta e subiectul topicului si nu intereseaza pe nimeni (pe mine deloc) realizarile tale. Smile

Asa cum stii, nu as vrea sa cred ca nu ai fost deloc pe la scoala, un profesor iti evalueaza prestatia. Pentru ca tot nu reusesti sa intelegi, eu ti-as acorda nota 1, un examen de corigenta ti-ar prinde foarte bine.

Inca o problema de gramatica (imi pare rau ca nu folosesc diacritice, trebuie sa fie foarte greu pentru tine Sad ): http://dexonline.ro/definitie/forum. Forum, forumuri, nu forum-uri.


Mi se pare futil sa incerci sa imi imiti modul de punere al problemei, pentru ca dupa cate iti demonstrez, nu sunt eu cel cu probleme de intelegere Smile


Da' uite ca sunt putin mandru caci observ o oarecare deschidere pentru conceptul de off-topic si la tine.


In ceea ce priveste raportarea, nu este nevoie sa precizezi ca ma inviti, deja ti-am spus ca o voi face. Devii redundant Smile


Promit că asta e ultimul meu mesaj pentru acest topic.
1.Nota 1 se acordă doar pentru copiat... Îmi puteți spune ce am copiat? (Deci se pare că tu ești cel care nu prea a fost pe la școală!)
2.Ți se pare ție că există "posturi" cu semnificația utilizată în traducere aici? Mai documentează-te înainte să postezi!
3.Omule eu, față de tine, nu am zis niciodată că scriu perfect. Îmi mai scapă și mie câteva greșeli... Eu față de tine îmi ocup timpul făcând altceva înafară de a sta și a vedea ce cuvinte au mai apărut prin limba română.
4.Apropo... Mi-am adus aminte de o afirmație făcută de tine pe forumul nostru acum mai mult timp. Citez :
Quote:PS: Nu am vrut sa raspund in PM. Daca faceai o afirmatie in PM, raspundeam tot acolo. Cum a fost facuta public, trebuie sa am ocazia sa raspund la acelasi nivel. Din nou vorbeste profesionalismul.
Nici măcar nu știi ce vrei să zici și ce nuSmile)
Oare sa te credem pe cuvant ca e ultimul post?

Scara de la 1 la 10 pentru acordarea notelor se foloseste dinamic. Doar pentru ca profesorii pe care i-ai intalnit tu sau de care ai auzit acordau 1 pentru copiat, nu inseamna ca prin definitie acesta este scopul notei.

La mine la scoala ascultarea si evaluarea se facea de la nota 1, aceasta reprezentand punctul din oficiu. Fiecare cu experienta lui de viata.

Referitor la posturi, voalat iti exprimi incapacitatea de receptare - dar deja este traditionala la tine. Cand nu intelegi un text, parcurge-l de mai multe ori. Daca tot nu reusesti sa il intelegi, solicita ajutor (ma refer la postul meu anterior, mai multe detalii nu dau, nu vreau sa te desconsider chiar atat de tare).

Situatia de pe forumul vostru era una total diferita, iar tu, din nou, nu ai priceput la ce ma refer cu exprimarea prin PM, dar deloc (hint: vezi paragraful anterior referitor la parcurgerea textului).

Si, rogu-te frumos, nu folosi apelative, sunt de prost gust si tradeaza anumite lipsuri Smile

In alta ordine de idei, sper ca ai inteles ca nu totul se invarte in jurul vostru si sa incetezi cu genul acesta de interventii ca nuca-n perete.

Daca doresti sa faci o sugestie, poti formula:

'Poti verifica de asemenea si ...'
'Iti pot sugera si aceasta traducere... '

(Cred ca se observa ca fac munca de voluntariat daca am ajuns sa iti ofer educatie pe un forum de programare. Imi multumesti mai tarziu, cand o sa-ti prinda bine. )

Succes, imi cer scuze autorului threadului pentru off-topic, dar era necesar!
Îmi cer scuze că nu am respectat faptul că nu mai postez dar vreau să îi mulțumesc public lui rubsone pentru educația oferită.=))
Pages: 1 2 3 4