MyBB Community Forums

Full Version: Showcase voor Nederlandstalige forums
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Beste Nederlandstalige gebruikers van MyBB,

Naar aanleiding van deze discussie vonden Tochjo en ik het een goed idee om deze discussie op te starten en dienst te laten doen als showcase voor Nederlandstalige MyBB-forums. Daarom werd deze discussie eveneens belangrijk gemaakt.

Hieronder som ik nog even de richtlijnen en regels op die zowel in het Engelstalige als in het Nederlandstalige gedeelte van toepassing zijn voor de showcase: wat kan, en vooral, wat kan niet?

Inhoud
Forums die de volgende inhoud bevatten zullen al dan niet zonder waarschuwing verwijderd worden:
  • Warez, pornografie, en dergelijke varianten
  • Racisme
  • Elke andere vorm van ongepaste inhoud
Natuurlijk controleren wij van de MyBB Group niet welke forums iemand installeert op zijn webruimte. Maar indien u forums wilt adverteren die bovenstaande inhoud bevatten raden wij u ten stelligste aan dit elders te doen.

Opmerking. De MyBB Group is in geen enkel geval verplicht een gebruiker die zich niet aan de regels houdt te waarschuwen als zijn bericht verwijderd wordt. Beschouw jezelf reeds gewaarschuwd.

Presentatie
Deze regel moet niet letterlijk gevolgd worden, maar hieronder geven we je toch even mee hoe je je forum hier het best kan adverteren. Dit zal je helpen de inhoud van je bericht beter te organiseren. Het is bovendien makkelijker voor andere leden om je advertentie te begrijpen.

Introductie: begin met een kleine introductie over (het onderwerp van) je forum.
Link: natuurlijk kunnen gebruikers je forum pas bezoeken als ze weten waar het staat.
Extra opmerkingen: voeg eventueel andere informatie toe.

Belangrijke opmerking: je forum moet aangedreven worden door MyBB en moet bovendien de volledige copyright bevatten.

De minimum copyrighttekst is (mag ook de Engelstalige versie zijn of worden vervangen door een afbeelding die de minimum copyrighttekst bevat):
Aangedreven door <a href="http://www.mybboard.com">MyBB</a>
Copyright ┬ę 2007 <a href="http://www.mybboard.com">MyBB Group</a>

Het is echter toegestaan je eigen copyrights toe te voegen samen met het volledige MyBB-copyright.

Veel plezier,

Medewerkers van MyBB
Laat ik maar de spits afbijten.

Op Sitecrew 4 U hebben we een forum opgezet waar we staff en siteowners bij elkaar willen brengen.

Door je aan te melden heb je meerder mogelijkheden.
  1. Ben je al een ervaren crewlid, geef dan die ervaring aan en laat siteowners weten dat je beschikbaar bent.
  2. Ben je nog niet ervaren, spreek dan met anderen en leer van hun tips en trucs.
  3. Ben je siteowner en zoek je mensen om je site te runnen, zoek dan tussen de gemotiveerde mensen die zich hier aanbieden.
De bedoeling is om ons puur op dit segment te richten, dus niet daarnaast ook nog eens verkoop van domeinnamen, scripts of complete sites, dat laten we aan de Sitedeals en TBforums van deze wereld over. Wij hebben juist ervaring in dit gebied, dus daar specialiseren we ons op.

De voorbereidingen en planning achter de schermen is al lange tijd bezig, sinds een kleine maand zijn we in MyBB vorm opengegaan en met een beperkte ploeg hard aan het werk om de uitwerking zo productief mogelijk te maken.

Er volgen nog 2 grote releases, we gaan een IRC-ruimte betrekken, ook vanaf de site benaderbaar, waar directe communicatie tussen staff en leden EN siteowners en crewleden mogelijk is, en we gaan een matchingsysteem online brengen, waardoor het niet meer nodig is om straks het gehele forum door te zoeken, maar je automatisch gematched word met het vraag en aanbod wat bij jou aansluit.

Neem gezellig eens een kijkje, en heb je zin om gebruik te maken van de mogelijkheden schrijf je gewoon in, wil je ons daadwerkelijk ondersteunen met het verder ontwikkelen van dit concept, geef dan maar een gil Wink

Ik hoop dat er hieronder nog velen zullen volgen die hun werk met ons willen delen!
Dit lijkt me een heel goed project, MartinM.

Nu had ik jullie ook graag even laten weten welk Nederlandstalig MyBB forum ik beheer.

Sinds enkele jaren werd ik aangeduid als beheerder van de website van de beroemde Belgische komiek Urbanus. Na enige tijd besloten we over te stappen op MyBB, en zo ontstond dus dit forum.

Op zowel de website als op het forum kan je alle informatie vinden omtrent Urbanus. Op het forum worden meetings georganiseerd en worden actuele onderwerpen besproken. Eveneens kan je je vanaf daar aanmelden op onze chatbox.

Mocht je geïnteresseerd zijn, aarzel dan niet om eens een kijkje te komen nemen.
Ziet er zeer fraai uit Destroyer, behalve een wat mij betreft zeer begaafd komiek als onderwerp, vind ik ook de kleurstelling van het forum erg mooi, straalt een bepaalde warmte uit die je welkom doet voelen.
Hulde!
Normaal geproken zeg ik niet zoveel, maar ben wel een vaste kijkklant hier, dagelijks meerdere malen.
Wil toch zeker onze site/forum ook in t kijkertje zetten, leuk idee om dit hier te doen onder/voor de Nederlandstaligen.
Ons forum gaat over beeldbewerken en dus over Photoshop en Paintshop Pro welke laatste toch de grootste trekker is op ons forum.
Mijn eigenvoorkeur is toch Photoshop, maar goed, dat moeten mensen voor zichzelf uitmaken wat ze prettiger vinden nietwaar.
Ons forum vind je op http://www.designplanet.nl/forum/
Template samen met websonic (www.websonic.nl) gemaakt omdat er ook een deel voor zijn website in het forum is verwerkt.
De beide andere fora die hier benoemd werden, Urbanus forum vind ik wel erg oranje maar verder wel netjes zo. Alles past. De andere (sitecrew) vind ik een hele mooie rustige skin hebben. Jammer dat je bij aankomst zo wordt geconfronteerd met die grote afbeelding. Persoonlijk zou ik denk ik de foto links willen hebben met de tekst er naast en onder, maar is natuurlijk ook maar mijn mening.
Dat is dan ook de bedoeling van een showcase: commentaar geven en krijgen.

Welke kleur zou je dan gebruiken voor het urbanus-forum?

Jouw forum ziet er verder ook wel heel goed uit, al zou ik het in de breedte wat doen "inkrimpen". Ik moet (in firefox tenminste) horizontaal scrollen op dit moment. Verder zou ik het rooster om de verschillende fora enz. van elkaar te onderscheiden wat duidelijker maken ...
Ik vind de kleuren nogal contrastrijk, en zou dus denk ik zelf iets meer richting de achtergrondkleuren gaan die wel mooi rustig zijn voor het oog. Meer vloeiender denk ik, kan het niet echt goed omschrijven.
Misschien de 2 kleuren omdraaien die je nu tussen het bericht en onderwerp en het bericht zelf hebt. De donkere kleuren in het midden en de lichte kleur buitenom. Zoals het nu is zie je de knop "nieuwe discussie" direct tegen de donkere balk aan wat eigenlijk dan een beetje minder opvalt dan wanneer het andersom zou zijn.
Dat je een scrollbalk ziet in firefox vind ik wel vreemd, heb dit zelf dus geheel niet.
(overigens zit ik er ook aan te denken bij ons de donkere balken wat zachter te maken)
Ik zal je suggesties eens nauwkeuriger bekijken in de toekomst.

In verband met die scrollbar: zie bijlage.
Mmm vreemd, heb van de week nog via http://v04.browsershots.org/ gekeken naar hoe het er allemaal uit zag in al die mogelijke browsers daar en in firefox zagen ze er toen allemaal ok uit zonder scrolls. Heel maf, misschien ligt t wel weer aan de versie van firefox en de os zelf.
Zal eens rond gaan vragen of meer mensen dit hebben, in princiepe is het nog de standaard template van Mybb maar dan iets aangepast.
Bedankt in elk geval voor de screenshot en het melden Wink
Zou die foto wel eens links en floating willen hebben, maar dan moet ik waarschijnlijk eerst op designplanet kijken hoe ik dat doe, of jij moet toevallig uit je hoofd mij kunnen vertellen hoe ik hem floating krijg Wink

Het is in ieder geval altijd de moeite waard om eens te proberen, daar zijn tips tenslotte voor.

Voor DesignPlanet zou ik de volgende tip meegeven: In het forum staan de knoppen "nieuw antwoord" en "nieuw onderwerp" uitgelijnd op de buitenste positie, gelijk met de grijze bovenbalk. Ik zou ze 1 positie terugzetten, zodat ze uitgelijnd zijn met de bruine titelbalk van de forumpost.
Ook gewoon maar een mening, maar mij lijkt het optisch mooier.
Pages: 1 2 3 4 5